Аналіз розвитку мережі підземних сховищ газу України - Чернова, О.Т. (Розробка родовищ, 2014)
Розглянуто історію створення підземного зберігання газу в Україні, основні етапи розвитку. На основі аналізу сховищ приведено характеристику проблем, які виникали при створенні та розробці підземних сховищ України. Наводиться структура комплексів підземних сховищ газу та надається характеристика параметрів їх роботи. Викладено коротку характеристику газотранспортної системи України та її взаємозв’язок з підземними сховищами. Рассмотрена история создания подземного хранения газа в Украине, основные этапы развития. На основе анализа хранилищ приведены характеристики проблем, которые возникали при создании и разработке подземных хранилищ Украины. Приводится структура комплексов подземных хранилищ газа и дается характеристика параметров их работы. Изложено краткую характеристику газотранспортной системы Украины и ее взаимосвязь с подземными хранилищами. History of underground gas storage in Ukraine, the main stages of development is reviewed. Characteristics of problems that arise in the creation and development of underground storage of Ukraine is given. Underground gas storage systems driven structure and characteristics of the given parameters of their work are described. A brief description of the gas transportation system of Ukraine and its relationship to the underground is scrutinized.