Исследование кинетики гидратообразования в магнитном поле - Максимова, Э.А.; Овчинников, Н.П.; Светкина, Е.Ю. (Розробка родовищ, 2014)
По результатам лабораторных экспериментов получена кинетическая зависимость гидратообразования от наличия магнитных полей. Обосновано влияние магнитного поля на процесс гидратации структур воды при образовании искусственных газовых гидратов. Установлено, что магнитное поле является катализатором образования больших молекулярных ассоциатов и клатратных структур. За результатами лабораторних експериментів отримана кінетична залежність гідратоутворення від наявності магнітних полів. Обґрунтовано вплив магнітного поля на процес гідратації структур води при утворенні штучних газових гідратів. Встановлено, що магнітне поле є каталізатором створення великих молекулярних асоціатів та клатратних структур. According to the results of laboratory experiments the kinetic dependence by hydrate formation on the availability of magnetic fields is obtained. The influence of magnetic field on the process of hydration water structures in the formation of artificial gas hydrates is substantiated. It is established that the magnetic field is a catalyst for the formation of large molecular associates and clathrate structures.