Стандартизація як шлях трансферу в інженерії - Тацакович, Н.Л.; Карпаш, М.О.; Карпаш, О.М.; Волошин, Я.В. (Розробка родовищ, 2014)
Розглянуто підвищення відповідності стандартизації потребам суспільства, а саме, шляхом трансферу технологій. Проаналізовано чинники успішності та вагомі проблеми із урахуванням процесів глобалізації й інтернаціоналізації стандартизації як сфери інженерної діяльності, що веде до прямого трансферу технологій в промисловість, а також досліджено його потенціал у термінах комерціалізації. Рассмотрено повышение соответствия стандартизации потребностям общества, а именно, путем трансфера технологий. Проанализированы факторы успешности и весомые проблемы с учетом процессов глобализации и интернационализации стандартизации как сферы инженерной деятельности, которая ведет к прямому трансферу технологий в промышленность, а также исследован его потенциал в сроках коммерциализации. In this article, it is viewed the increase of standardization conformity with society needs via technology transfer route. Factors of success, as well as significant problems are analyzed, taking into consideration globalization and internationalization of standardization, seen as engineering sphere; besides its potential is surveyed within the context of commercialization.