Разработка технологии получения сорбентов из продуктов сжигания угля - Тарасова, А.В.; Нетяга, О.Б.; Егоров, П.А.; Темченко, О.И. (Розробка родовищ, 2014)
Разработана технология получения сорбентов из продуктов сжигания угля. Установлено, что полученные сорбенты по своим сорбционным свойствам не уступают известным амфотерным адсорбентам. Показано, что при высокотемпературной обработке углей могут быть получены сорбенты многоцелевого использования. Розроблена технологія одержання сорбентів із продуктів спалювання вугілля. Встановлено, що отримані сорбенти за своїми сорбційними властивостям не поступаються відомим амфотерним адсорбентам. Показано, що при високотемпературній обробці вугілля можуть бути отримані сорбенти багатоцільового використання. The technology for production of sorbents from coal combustion products is developed. It is found that the obtained sorbents in their sorption properties are not inferior amphoteric adsorbents. It is shown that the high temperature treatment of coal can be obtained sorbents of multipurpose usage.