Розвиток енергетичних систем світу та їх вплив на стабільний стан економіки й суспільства - Четверик, М.С.; Мішіна, О.В. (Розробка родовищ, 2014)
Розглянуто види енергетичного забезпечення світової спільноти від давніх часів до сучасності. Наведена теорія зміни в часі енергетичних систем Світу, яка на підставі встановленої закономірності зменшення терміну їх ефективного застосування дозволяє визначити час переходу до наступної. Викладено основні напрями розвитку енергетики в Україні, які дозволяють поліпшити енергетичне забезпечення, економічний стан держави та екологію. Рассмотрены виды энергетического обеспечения мирового сообщества от давних времен до современности. Приведена теория смены во времени энергетических систем Мира, которая на основе установленной закономерности уменьшения времени их эффективного применения позволяет определить время перехода к следующей. Изложены основные направления развития энергетики в Украине, которые позволяют повысить энергетическое обеспечение, улучшить экономическое состояние государства и экологию. The types of energy supply of the world community from the earliest times till the present are considered. The theory of change in time of world energy systems is given that on the basis of the fixed law of reducing of their effective application duration makes it possible to determine time for the transition to the subsequent. The main directions of energy development in Ukraine are described. They increase energy supply, improve the economic condition of the state and the environment.