Технологічні й екологічні аспекти освоєння вітчизняного солоного вугілля - Білецький, В.С. (Розробка родовищ, 2014)
Виконано аналіз технологічних та екологічних аспектів освоєння вітчизняного солоного вугілля. Надано характеристику сировинної бази солоного вугілля України. Показано технологічні труднощі й екологічні загрози використання солоного вугілля. Описано сучасні технічні рішення з його використання. Виділено найбільш перспективні технології переробки солоного вугілля. Выполнен анализ технологических и экологических аспектов освоения отечественного соленого угля. Дана характеристика сырьевой базы соленого угля Украины. Показаны технологические трудности и экологические угрозы использования соленых углей. Описаны современные технические решения по их использованию. Выделены наиболее перспективные технологии переработки соленого угля. The analysis of technological and environmental aspects of Ukrainian salty coal development is executed. The characteristics of raw material base of salty coal Ukraine are given. Technological difficulties and environmental threats of using salty coal are shown. Modern technical decisions on the usage of salty coals are described. More perspective technologies for salty coal processing are scrutinized.