Влияние структурных факторов на акустические свойства ПВХ и ПВБ систем - Клепко, В.В.; Колупаев, Б.Б.; Колупаев, Б.С.; Лебедев, Е.В. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2007)
Исследован вклад структурных факторов в формирование акустических свойств ПВХ и ПВБ систем в широком диапазоне значений содержания ингредиентов. Показано, что под действием частиц высокодисперсного наполнителя изменяется количество мономерных звеньев между соседними зацеплениями макромолекул. Досліджено внесок структурних факторів у формування акустичних властивостей ПВХ і ПВБ систем у широкому діапазоні значень вмісту інгредієнтів. Показано, що під дією часток високодисперсного наповнювача змінюється кількість моновимірних ланок між сусідніми зачепленнями макромолекул. The paper deals with studying the contribution of structural factors to formation of acoustic properties of PVB and PVC systems in a wide range of values of ingredients content. It is shown that the impact of the particles of high-dispersed filler changes the number of the monomeric links between the adjacent engagements of macromolecules.