Основні напрями реформування вугільної промисловості України на середньострокову перспективу - Красник, В.Г. (Розробка родовищ, 2015)
Виконано аналіз сучасного стану вугільної промисловості України. Обгрунтовано необхідність формування нової державної політики й виокремлено її стратегічну роль у забезпеченні енергетичної безпеки країни. Выполнен анализ современного состояния угольной промышленности Украины. Обоснована необходимость формирования новой государственной политики в отрасли и выделена ее стратегическая роль в обеспечении энергетической безопасности страны. The analysis of current state of the coal industry of Ukraine is given. Necessity of new state policy formation in the industry is justified and its strategic role in national security of energy supply is emphasized.