Комплексний видобуток і використання корисних копалин - Медяник, В.Ю.; Нетеча, М.В.; Демченко, Ю.І. (Розробка родовищ, 2015)
Розглядаються питання при підготовці до відпрацювання пологих вугільних пластів на великих глибинах в умовах шахти «Довжанська-Капітальна» ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит». Проведено дослідження вміщуючих підготовчу виробку порід. Запропоновано можливості проектування комплексного видобутку супутніх корисних компонентів при підготовці антрацитових пластів до видобутку. Рассматриваются вопросы при подготовке к отработке пологих угольных пластов на больших глубинах в условиях шахты «Должанская-Капитальная» ООО «ДТЭК Свердловантрацит». Проведены исследования вмещающих подготовительную выработку пород. Предложены возможности проектирования комплексной добычи сопутствующих полезных компонентов при подготовке антрацитовых пластов к добыче. The issues while preparation to development flat coal seams on great mining depths in conditions of “Dolzhanska Capitalna" LLC “DTEK Sverdlovantracite” are discussed. The investigations of bearing strata in development drift are carried out. The possibilities of designing of complex pre-production mining of useful components while development of anthracite seams are proposed.