Обоснование рациональных параметров динамически уравновешенного исполнительного органа проходческого комбайна избирательного типа - Фелоненко, С.В. (Розробка родовищ, 2015)
Выполнен краткий анализ наиболее распространенных конструкций исполнительных органов проходческих комбайнов избирательного типа. Предложен один из вариантов конструкции редуктора режущей части и исполнительного органа, выполненного из двух частей, вращающихся в противоположных направлениях. Предложен вариант расчета конструктивных, кинематических и динамических параметров исполнительного органа. Виконано короткий аналіз найбільш розповсюджених конструкцій виконавчих органів прохідницького комбайна вибіркового типу. Запропоновано один із варіантів конструкції редуктора різальної частини та виконавчого органа, виконаного з двох частин, які обертаються в протилежному напрямку. Запропоновано варіант розрахунку конструктивних, кінематичних та динамічних параметрів виконавчого органа. A short analysis of the most popular selective heading machines executive device design is proposed. A new design of cutting unit redactor and two-part executive device, where two parts rotate in opposite directions, is proposed. One of the variants of structural kinematical parameters calculation of the executive device is proposed.