Визначення області безпечного використання протипилових респіраторів - Чеберячко, С.І.; Яворська, О.О.; Чеберячко, Ю.І. (Розробка родовищ, 2015)
Розроблено методику вибору фільтрувальних засобів індивідуального захисту органів дихання й удосконалено методики з визначення опору диханню, захисних властивостей за тест-аерозолями та стійкості до запилення респіраторів, які впроваджені у випробувальній лабораторії технічної експертизи засобів колективного й індивідуального захисту органів дихання працюючих ТОВ ПМТП «Спецснаб». Разработана методика выбора фильтрующих способов индивидуальной защиты органов дыхания и усовершенствована методика по определению сопротивления дыхания, защитных свойств по тест-аэрозолям и стойкости к запылению респираторов, которые внедрены в испытательной лаборатории технической экспертизы средств коллективной и индивидуальной защиты органов дыхания рабочих ООО ПМТС «Спецснаб». The technique of filter selection methods of respiratory protection is developed. The technique for determining of the respiratory resistance, protective features via test-aerosols and durability to dust that implemented in the test laboratory of technical examination of collective and individual respiratory protection of workers LLC PMTC “Specsnab” is improved.