Переработка отходов ТЭС, работающих на угле - Светкина, Е.Ю.; Тарасова, А.В.; Нетяга, О.Б.; Егоров, П.А. (Розробка родовищ, 2015)
Показана необходимость использования отходов ТЭС и продуктов углеобогащения. Предложены способы получения универсальных сорбентов из отходов производств. Разработана технология получения сорбентов из продуктов сжигания угля. Установлено, что полученные сорбенты по своим сорбционным свойствам не уступают известным амфотерным адсорбентам. Показана необхідність використання відходів ТЕС та продуктів вуглезбагачення. Запропоновано способи отримання універсальних сорбентів з відходів виробництв. Розроблено технологію одержання сорбентів з продуктів спалювання вугілля. Встановлено, що отримані сорбенти за своїми сорбційними властивостями не поступаються відомим амфотерним адсорбентам. The necessity of the use of waste products heat power industry is shown. The methods of obtaining universal sorbents from waste products are proposed. The technology of sorbents from coal combustion products is developed. It was found that the obtained sorbents on its sorption properties are not inferior to the famous amphoteric adsorbents.