До питання збереження рівномірності посування вогневого вибою - Саїк, П.Б.; Фальштинський, В.С.; Дичковський, Р.О.; Лозинський, В.Г. (Розробка родовищ, 2015)
Проведено аналіз можливості забезпечення рівномірності посування вогневого вибою підземного газогенератора. Наведено результати стендових експериментальних досліджень при газифікації вугілля зі змінною потужністю пластів. Отримані результати із достатньою для практичного застосування точністю можуть використовуватись для газифікації тонких та надтонких вугільних пластів, дають можливість підвищити концентрацію горючих генераторних газів на виході з підземного газогенераторі та збільшити їх теплоту згоряння. Выполнен анализ возможности обеспечения равномерности подвигания огневого забоя подземного газогенератора. Приведены результаты стендовых экспериментальных исследований при газификации угля с переменной мощностью пластов. Полученные результаты с достаточной для практического применения точностью могут использоваться для газификации тонких и весьма тонких угольных пластов, дают возможность повысить концентрацию горючих генераторных газов на выходе с подземного газогенераторе и увеличить их теплоту сжигания. The possibility to ensure uniformity advance of combustible face in underground gasifier is analyzed. The results of laboratory experimental studies during coal gasification with variable coal seams thickness are shown. The results of experimental investigations stand out enough for practical applications of precision can be used to coal seam gasification of thin coal seams. It allows to increasing the concentration of combustible generator gases in output from underground gasifier and increase the heating value.