Понятия мотивации и стимулирования, их отличительные особенности и взаимодействие - Пономаренко, А.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Наведено визначення різними фахівцями мотивації та стимулювання, подано аналіз і узагальнення цих економічних термінів, визначено їх відмінні особливості і взаємодію, уточнено поняття «мотивація».
Ключові слова: визначення, поняття, термін, мотивація праці, стимулювання, відмінності і взаємодія. Приведены определения различными специалистами мотивации и стимулирования, даны анализ и обобщение этих экономических терминов, определены их отличительные особенности и взаимодействие, уточнено понятие «мотивация».
Ключевые слова: определение, понятие, термин, мотивация труда, стимулирование, различие и взаимодействие. The definitions of motivation and stimulation given by different specialists are presented. The analysis and generalization of above economic terms were made; their distinctive features and interactions between them were defined. The notion “motivation” was specified.
Keywords: definition, notion, labour motivation, distinctions and interaction.