Визначення контактних напружень між берегами тріщини нормального відриву - Камінський, А.О.; Селіванов, М.Ф.; Чорноіван, Ю.О. (Доповіді НАН України, 2016)
Поставлено i розв’язано задачу щодо визначення контактних напружень мiж берегами прямолiнiйної трiщини у iзотропному тiлi, що перебуває пiд дiєю розтягувальних
зусиль на нескiнченностi та зосереджених стискальних сил, прикладених перпендикулярно до лiнiї трiщини. Поставлена и решена задача об определении контактных напряжений между берегами прямолинейной трещины в изотропном теле, пребывающем под действием растягивающих
усилий на бесконечности и сосредоточенных сжимающих сил, приложенных перпендикулярно к линии трещины. A problem of determination of contact stresses in an isotropic body with a rectilinear mode I crack is
stated and solved. The body is loaded by tensile stresses at infinity and by concentrated compressive
forces applied transversally to the crack line.