Удосконалення системи управління витратами на підприємствах різних форм власності й господарювання - Дяків, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Проаналізовано нормативний метод обліку витрат та калькулювання собівартості продукції на підприємстві щодо кожного виду виробу на основі діючих норм та кошторисів витрат.
Ключові слова: нормативний метод, облік витрат, собівартість продукції, управління витратами. Проанализирован нормативный метод учета затрат и калькулирования себестоимости продукции на предприятии по каждому виду изделия на основе действующих норм и смет расходов.
Ключевые слова: нормативный метод, учет затрат, себестоимость продукции, управление затратами. The article discusses a normative method of cost accounting and output cost determination for each product based on existing norms and cost estimates.
Keywords: normative method, cost accounting, product cost, cost control.