Водень в альтернативній енергетиці та новітніх технологіях (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 16 березня 2016 р.) - Скороход, В.В. (Вісник НАН України, 2016)
У доповіді підбито підсумки виконання у 2011—2015 рр. цільової комплексної програми фундаментальних досліджень НАН України «Водень в альтернативній енергетиці та новітніх технологіях». Підкреслено, що отримані наукові результати з одержання, зберігання, транспортування та
використання водню, а також розроблення технологій для водневої енергетики сприяли реалізації пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки у галузі створення нових високоефективних процесів і матеріалів.