Біоетанол в Україні - Брей, В.В.; Щуцький, І.В. (Вісник НАН України, 2016)
Останніми роками у світі дедалі більше поширюється використання відновлюваних джерел енергії, зокрема застосування біоетанолу як компонента моторних палив. В Україні створено потужності для виробництва
паливного етанолу на рівні 160 тис. т/рік та нормативну базу для використання його як біопалива. Розроблено ряд вітчизняних каталітичних технологій переробки біоетанолу в інші високооктанові оксигенати.
Розширення виробництва і застосування біоетанолу та його похідних
пов’язане насамперед з державною підтримкою цієї галузі. В последние годы в мире значительно расширилось использование возобновляемых соединений, в частности
биоэтанола как компонента моторных топлив. В Украине созданы мощности для производства топливного этанола на уровне 160 тыс. тонн в год и нормативная база для его использования в качестве биотоплива. Разработан ряд
отечественных каталитических технологий переработки биоэтанола в другие высокооктановые оксигенаты. Расширение производства и применения биоэтанола, а также его производных связывается в первую очередь с государственной поддержкой этой отрасли. In recent years the uses of renewable chemicals, in particular bioethanol as a component of motor fuels, considerably
expand in the world. The capacities for production of fuel ethanol at the level of 160 thousand tons per year and standard
documentation for its use as biofuels are created in Ukraine. The domestic catalytic technologies for processing bioethanol into other high-octane oxygenates have been developed. Expansion of production and use of bioethanol and its derivatives are contingent first of all on the state support.