Антикварна програма козацько-гетьманських старожитностей на сторінках «Киевской старины» (до проблеми формування старого українського консерватизму) - Пазюра, Н. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті на основі аналізу публікацій журналу «Киевская старина» зроблено спробу окреслити візії вчених кінця ХІХ – поч. ХХ ст. на питання автономістського руху та антикварної діяльності, що є важливим аспектом у дослідженні формування старого українського консерватизму. In the article on the basis of an analysis of publications of the journal «Kievskaya starina» characterizes the scholars’ vision of the problem of the autonomist movement and antique activity, which is an important aspect of studies in the formation of old Ukrainian conservatism.