Сучасне костомаровознавство: основні тенденції розвитку - Гончар, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті розглядаються особливості сучасних вітчизняних студій, пов’язаних з творчістю та постаттю визначного українського вченого-гуманітариста М. Костомарова (1817–1885). Актуалізовано міждисциплінарний характер костомаровознавчих досліджень, який відповідає новітнім тенденціям розвитку світової соціогуманітаристики та допомагає розширити спектр оцінок образу М. Костомарова. The article discusses the features of modern domestic researches related to the work and personality of the famous Ukrainian scientist-humanracist M. Kostomarov (1817–1875). Updated kostomarovskaja interdisciplinary research, which meets the latest trends in the global sochotnicky and helps to expand the range of estimates of the image of M. Kostomarov.