Наукові праці про європейські міри в Україні - Герасименко, Н. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті проаналізовано праці дослідників історичної метрології про шляхи запозичення європейських одиниць виміру і
ваги в різних країнах і в Україні та їх адаптацію місцевим
населенням. The author analyses the works of the historians of historical metrology
on the ways of borrowing the European units of measuring and weight in
different countries and in Ukraine as well as their adaptation by the local
population.