До історіографії історії монетного карбування у Подніпров’ї у XIV–XV ст. - Хромова, І. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У даній статті розглянуто історіографію історії монетного карбування на території Подніпров’я у XIV–XV ст. Тема
має достатньо давню історію, однак досі актуальна та багата
неоднозначними інтерпретаціями джерельного матеріалу. Проаналізовано дослідження періоду з 30-х рр. ХІХ до 80-х рр.
ХХ ст. The article deals with historiography of the history of coinage at the
territory of Dnipro region in XIV–XV c. The theme has a long history, but
still is relevant and rich for controversial interpretations of source
materials. In article analyses studios from 30th XIX to 80th XX c.