Конструювання картини минулого в козацькому історіописанні XVII–XVIII ст. - Бовгиря, А. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті досліджуються особливості репрезентації історії в козацьких наративах, уявлення авторів про мотивацію до їх створення, відображення загальної схеми вітчизняної історії й місця в ній подій, які стали визначальними для Гетьманщини. The features of the representation of history in the Cossack narratives, ideas of motivation for their creation, display general scheme of national history and place in her events that were crucial for Hetmanate are examined in the article.