Біженці Першої світової війни на постімперському просторі (1918–1925 рр.): Історіографічні пунктири сучасних наукових досліджень - Жванко, Л. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті проаналізовано сучасну вітчизняну та зарубіжну
історіографію щодо проблематики перебування, репатріації,
взаємодії іноземних біженців Першої світової війни з владами
більшовицької Росії та новостворених держав на теренах
колишньої Російської імперії. Авторка статті дійшла висновку,
що тема залишається відкритою для дослідників. Відтак, її
актуальність спонукає вчених до нових пошуків. The article analyzes the domestic and foreign historiography on issues
relating to the residence, repatriation and interaction of foreign refugees of
World War I with Bolshevik Russia authorities and the newly formed states
in the former Russian empire. The author of the article concluds that the
issue remains open to researchers. Therefore, its relevance encourages
scientists to new research.