Висвітлення аграрної політики гетьманату П. Скоропадського в сучасних дисертаційних дослідженнях - Тимченко, Р. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті аналізуються сучасні дисертації, які прямо чи
опосередковано висвітлюють аграрні перетворення гетьмана
Павла Скоропадського. Характеризується ступінь їх інформативності, простежується низка традиційних та нових підходів
до вивчення даного питання, визначаються головні вади досліджень. The modern thesis that directly or indirectly illuminate the agrarian
reforms Hetman Pavlo Skoropadsky is analyzed in this article. Degree of
informativeness is characterized, a series of traditional and new approaches
to the study of this issue are traced, the main shortcomings of
investigations are determined.