«Помаранчева революція» в Україні: концепції, інтерпретації, оцінки - Горак, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
Автор аналізує концепції помаранчевої революції 2004 р. і визначає ступінь їх відповідності історичній правді. The author analyses the concepts of the «orange revolution» of 2004 and determines the extent of their correspondence to the truth of history.