Українська історія в сучасних російських підручниках з історії (2009–2015 рр.) - Батуріна, С. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті представлений огляд дидактичної літератури
Російської федерації сучасного періоду (2009–2015 рр.) – шкільних підручників з історії. Проаналізовано презентацію української історії у підручниках, охарактеризовано основні тенденції
та стереотипи у висвітлення української минувшини. The article presents a survey of the didactic literature of the Russian
Federation of the current period (2009–2015) – school textbooks of history,
analyses the presentation of Ukrainian history in textbooks and characterizes
the main trends and stereotypes in showing Ukraine’s past.