Проголошення ЗУНР: проблема легітимації - Реєнт, О.П. (Український історичний журнал, 2009)
У статті розглядається процес легітимації державотворення у Західній Україні в 1918-1919 рр., який мав усі формальні ознаки правочинності. Наголошується, що становлення української адміністрації у Східній Галичині і створення ЗУНР стало логічним наслідком суспільного розвитку і розгортання державотворчих процесів на західноукраїнських землях. The article examines the process of legitimation of state formation in Western
Ukraine in 1918–1919, that had all formal signs of legal authorization. The author
emphasizes the fact that formation of Ukrainian administration in Eastern
Halychyna, and creation of Western Ukrainian People's Republic became a logical
outcome of social evolution and development of state forming processes on Western
Ukrainian lands.