Радянофільство у Західній Україні (1920-ті рр.) - Соляр, І.Я. (Український історичний журнал, 2009)
У статті аналізуються передумови зародження і розвиток радянофільського руху у Західній Україні у 1920-х рр., ставлення до нього українських партій, а також – підтримка його з боку уряду УСРР, Комінтерну, КП(б)У. The author analyzes conditions of formation and development of Sovietphilist
movement in Western Ukraine in 1920s, attitude of Ukrainian parties to it, and also
its support from Ukrainian Socialistic Soviet Republic government, Comintern,
Bolshevik Communist Party of Ukraine.