Знаки влади: організація та форми репрезентації верховної влади у Київській Русі - Ричка, В.М. (Український історичний журнал, 2009)
Статтю присвячено вивченню знакових символів князівської влади Київської Русі. Автор окреслив предметний ряд та спробував виявити символічний зміст головних атрибутів влади, за допомогою яких відбувалися її інституціоналізація, подальша ритуалізація та організація церемоніальних форм репрезентації. The article is dedicated to the studies of sign symbols of duke power in Kyiv Rus’. The author traces the subject line and tries to find out the symbolic content of principle power attributes, which ensured creating of authority institutes, its further ritual character and organization of ceremonial representation forms.