Участь вояків-українців у спробах ліквідувати більшовицький переворот 1917 р. - Ковальчук, М.А. (Український історичний журнал, 2009)
На підставі документів і спогадів сучасників висвітлено участь та роль вояків-українців у спробах російського військового командування протидіяти вчиненому більшовиками у Росії в листопаді 1917 р. державному перевороту. On the base of the documents and memoirs of contemporaries the author investigates
the attempts of the Russian military command to oppose against the state
overturn created by Bolsheviks in Russia in November 1917.