Військова операція Червоної армії з анексії Північної Буковини і Бессарабії (червень - липень 1940 р.) - Крикніцький, О.П. (Український історичний журнал, 2009)
Стаття присвячена анексії Північної Буковини і Бессарабії Радянським Союзом в 1940 р. Розглядаються причини, підготовка та проведення військової операції. Особлива увага приділяється суттєвим прогалинам у бойовій підготовці, управлінні та оцінці боєздатності військ Південного фронту. The article is dedicated to the annexation of the North Bukovyna and
Bessarabiya by the Soviet Union in the year 1940. The reason for this step as well
the issues of preparation and conduct of this operation are examined in this article.
Special attention is paid battle training, management and assessment of the South
front troops readiness for action.