Правовий статус жінки як об’єкт дослідження в українській історіографії другої половини ХІХ ст. - Буряк, Л.І. (Український історичний журнал, 2009)
У статті розглядаються особливості висвітлення правового статусу жінки у контексті романтичної та позитивістської історіографічної традицій другої половини ХІХ ст. і обґрунтовується поява нового напряму в українській історіографії - історичної фемінологїї. The article examines peculiarities of explanation of legal status of the woman
in context of romantic and positivistic historiographic tradition of the second half
of XIX c. and explains emergence of a new trend in Ukrainian historiography – historic
feminology.