Якість вугілля та визначення категорії «повнота вилучення запасів» - Бардась, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Визначено фактори внутрішнього і зовнішнього середовища, які впливають на повноту видобутку запасів вугілля, а також оцінку перспектив розвитку шахт із врахуванням якісного складу родовищ вугілля і гірничо-геологічних умов його залягання.
Ключові слова: екологічні паспорти, вугільні шахти, використання породних відвалів. Определены факторы внутренней и внешней среды, влияющие на полноту добычи запасов угля, а также оценку перспектив развития шахт с учетом качественного состава месторождений угля и горно-геологических условий его залегания.
Ключевые слова: экологические паспорта, угольные шахты, использование породных отвалов. The factors of internal and external environment which have an impact on completeness of coal mining have been determined, as well as prospects for developing mines have been defined taking into account a qualitative composition of coal deposits and mining-geological factors.
Keywords: ecological passports, coal mines, waste rock utilization.