Про храм Партенос - верховної богині Херсонеса Таврійського - Русяєва, А.С. (Український історичний журнал, 2009)
У статті наводяться основні концепції походження культу Партенос та її храму у Херсонесі Таврійському. На підставі стислого розгляду нових досліджень піддається сумніву твердження, що головний полісний храм Партенос з кінця V–IV ст. до н.е. по 325 р. н.е. мав назву Парфенон (Партенон). The article is devoted to the consideration of the basic concepts and materials
about the toponym Parthenon, an original cult and temple of Parthenos – the
supreme goddess of Chersonesos in Taurica.