Війська українських гетьманів у Полтавській битві 27 червня 1709 р. - Сокирко, О.Г. (Український історичний журнал, 2009)
Стаття присвячена з’ясуванню складу, чисельності й участі збройних формувань гетьманів І.Мазепи та І.Скоропадського у бойових діях напередодні й під час Полтавської битви 27 червня 1709 р., а також стратегічних планів шведської і російської сторін щодо використання українських військ. The article is dedicated to finding out the staff, number and participation of
I.Mazepa and I.Skoropads’kyi’s armed forces in military operations before and during
Poltava Battle of June 27, 1709 and also strategic plans of Swedish and
Russian sides concerning usage of Ukrainian forces.