Тадеуш Чацький та його роль у розвитку освіти на Правобережній Україні - Даниляк, П.Г. (Український історичний журнал, 2009)
Ім’я Тадеуша Чацького головним чином пов’язується із заснуванням відомої гімназії у Кременці, яка згодом стала основою Київського університету св. Володимира. У статті робиться спроба показати всю багатогранну діяльність цієї неординарної постаті. About Tadeusz Czacki it is known is not mush in Ukraine. Mainly he is famous
as founder of Kremenets’ college. The article is the attempt to show all many-sided
activity of this outstanding person.