«Вѣщий» Олег в історичній пам’яті - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 2009)
Дослідження загадкової постаті руського князя Олега, образ якого сплетений у літописах із розповідей, народних переказів і легенд. При всій своїй легендарності Олег був історичною особою, першим загальноруським князем. The research of the mysterious figure of the Rus’ prince Oleh, whose image was
interlaced in chronicles from talks and legends. By all his legendary Oleh was the
historical person, the first recognized Rus’ prince.