Окремі аспекти повсякденного життя київських купців ХІХ ст. - Гуржій, І.О. (Український історичний журнал, 2009)
У статті на тлі суспільно-політичного й економічного розвитку міста
Києва досліджено основні аспекти повсякденного життя купців у XIX ст.
Проаналізовано соціокультурні явища, які впливали на їх побут і звичаї. Показано впливи національних та іноетнічних факторів на формування самосвідомості, способів проведення дозвілля, моду тощо. The article examines the main aspects of the merchants’ daily life in the XIX-th
century on the background of social and political development of Kyiv. The author
analyses socio-cultural phenomena which worked upon their manners and customs. The
influence of national and inoetnic factors on the formation of self-consciousness, the
walks of life, mode etc. is also shown in the article.