Створення Автономної Молдавської СРР: причини і наслідки - Бабюх, Ю.А. (Український історичний журнал, 2009)
Стаття присвячена висвітленню причин та процесу становлення Автономної Молдавської СРР, проблем, що виникли у ході реалізації цього політичного проекту та радянських методів їх вирішення. The article is dedicated to the explanation of causes and process of the formation
of the Moldavian Autonomous Soviet Socialist Republic, the problems which emerged in
course of realization its political project and soviet methods of their decision.