Використання історичних джерел в археографічних публікаціях: суспільні виклики та наукові проблеми (роздуми архівознавця) - Папакін, Г.В. (Український історичний журнал, 2009)
У статті розглядаються сучасні суспільні виклики у царині використання
історичних джерел в археографічних публікаціях, наголошується на необхідності з метою відповіді на них розробити нові правила публікації історичних
пам’яток, містяться пропозиції стосовно змісту і характеру згаданого офіційного документа, який повинен пройти затвердження президією НАНУ і бути рекомендованим усім академічним установам. The modern public challenges in the field of the historical sources usage in
archaeography publications is considered in the article. The attention turned to the
necessity of the new historical records publication rules elaboration. There also
represented proposals on content and character of the official record mentioned, that
should be approved by the Presidium of the National Academy of Sciences of Ukraine
and be recommended to all academic institutions.