Голод 1946-1947 рр. як чинник сплеску девіантних явищ в Україні - Швидкий, В.П. (Український історичний журнал, 2010)
У статті окреслено основні антисуспільні прояви, які загострилися під
час голоду 1946–1947 рр., визначено їх динаміку та вплив на соціальну ситуацію в повоєнній Україні, на зміни суспільної й сутнісної природи людини, виокремлено деякі відмінності форм і типів девіантних проявів у місті та на селі. The article describes main antisocial events which intensified during the famine
of 1946–1947, defines their dynamics and influence on social situation in postwar
Ukraine and on changes in social and essential human nature, distinguishes
some differences of forms and types of deviation cases in towns and countryside.