Питання національного самоусвідомлення у студії М.Костомарова «Гетманство Бруховецкого» - Пінчук, Ю.А. (Український історичний журнал, 2010)
У статті аналізується студія М.Костомарова «Гетманство Бруховецкого» в аспекті її впливу на формування в українців національного самоусвідомлення. Акцентується увага на термінології («Руїна», «політичні бурі»,
«нація») тощо. The article analyses M.Kostomarov’s study «Brukhovetskyi’s Hetmancy
» in aspect of its influence on formation of Ukrainians’ national selfconsciousness.
Accent is made on terminology («Ruin», «political storm», «nation») etc.