Стимулювання охорони праці як інструмент підвищення ефективності управління персоналом - Залознова, Ю.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Обґрунтовано необхідність упровадження на вугільних шахтах України системи стимулювання охорони праці для підвищення ефективності управління персоналом. Надано пропозиції щодо умов, методів та видів стимулювання охорони праці працівників .
Ключові слова: охорона праці, вугільна
шахта, працівник, матеріальне стимулювання, моральне заохочення, управління персоналом. Обоснована необходимость внедрения на угольных шахтах Украины системстимулирования охраны труда для повышения эффективности управления персоналом. Представлены предложения по условиям, методам и видам стимулирования охраны труда работников.
Ключевые слова: охрана труда, угольная шахта, работник, материальное стимулирование, моральное поощрение, управление персоналом. The arguments are given to introduce the system of labour protection stimulation on the Ukrainian mines in order to increase the efficiency of personnel management. The proposals as for terms, methods and types of stimulation are given.
Keywords: labour protection, coal mine, personnel, material incentives, inducement, personnel management.