Морская среда Черного моря как фактор социально-экономического развития Крыма - Контоджианни, А.; Саломатина, Л.Н.; Фортуцци, Дж. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Проаналізовано результати експертного опитування специалістів різних міст Криму (Сімферополя, Ялти і Севастополя) у сфері екології, риболовства, мореплавання, рекреаційної та інвестиційної діяльності. Визначено основні причини деградації морського середовища, негативні методи його охорони.
Ключові слова: Крим, рекреація, інвестиційна діяльність, туризм. Проанализированы результаты экспертного опроса специалистов различных городов Крыма (Симферополя, Ялты и Севастополя) в сфере экологии, рыболовства, мореплавания, рекреационной и инвестиционной деятельности. Определены основные причины деградации морской среды, негативные методы ее охраны.
Ключевые слова: Крым, рекреация, инвестиционная деятельность, туризм. The article analyses the results of specialists’ opinion survey made in different areas of the Crimea: Simferopol, Yalta, and Sevastopol. The specialists are engaged in such activities as ecology, fishing, sailing, recreation, and investment. The reasons for the marine environment degradation have been defined as well as the failures in protection methods.
Key words: the Crimea, recreation, investment activity, tourism.