Національно-визвольна боротьба грецького народу проти османського панування у вітчизняних та зарубіжних працях - Пелешко, А. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Стаття містить аналіз вітчизняної та зарубіжної історіографії питання національно-визвольної боротьби грецького народу проти османського панування та проблеми становлення незалежної грецької держави від утворення Республіки Семи З’єднаних островів до запровадження конституційної монархії в країні. The article deals with the historiographic analysis of the national liberation movement of Greeks against Ottoman Empire. Researches of the problem of formation of the Greek State from the period of the creation of the Republic of Seven United Islands up to the establishment of constitutional monarchy are explored here too.