Сучасна історіографія аграрної історії України другої половини ХІХ – початку ХХ ст. на сторінках «Українського історичного журналу» - Бондар, В. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті проаналізовано праці сучасних дослідників з ключових проблем аграрної історії України другої половини ХІХ – початку ХХ ст., які розміщені на сторінках «Українського історичного журналу». Виділяється коло основних концептуальних підходів, що ними досліджуються. In the article the works of the contemporary researchers on the key problems of the second half of ХІХth and the beginning of the ХХth centuries’ agrarian history of Ukraine, published in the «Ukrainian historical journal», are analyzed. The conceptual approaches explored by these researchers are selected.