Уніатська церква в контексті етноконфесійної політики Російської імперії першої чверті ХІХ ст. - Шеретюк, Р.М. (Український історичний журнал, 2010)
У статті аналізуються причини, характер та наслідки внутрішніх
трансформацій уніатської церкви крізь призму етноконфесійної політики
російського самодержавства в період правління імператора Олександра І. The article analyzes the reasons, nature and the results of internal transformation
the Uniat Church in the light of ethnoreligious policy of Russian autocracy
in the period of ruling the Emperor Alexander I.