У воєнно-революційному вирі: 100 останніх днів чорноморського командування віце-адмірала О.Колчака (28 лютого - 7 червня 1917 р. - Усенко, П.Г. (Український історичний журнал, 2010)
Статтю присвячено подіям на Чорноморському театрі Першої світової війни після повалення самодержавства у Росії. Висвітлено роль командувача флоту О.Колчака в бойових операціях на Чорному морі, а також процеси, які призвели до його відставки влітку 1917 р. This article is devoted to events at the Theater of the Black Sea in the First World War after the autocracy falling in Russia. It was made the role of Navy Commander A.Kolchak clear in combat operations at the Black Sea and also the processes, that led to his resignation in the summer of 1917.