Історична ономастика у творчій спадщині Тараса Шевченка - Яременко, В.І. (Український історичний журнал, 2010)
У статті аналізуються оніми у творчій спадщині Тараса Шевченка, з’ясовується їх місце у процесі відображення ним минулого. За допомогою власних назв конкретизуються особливості та уточнюються визначальні риси Шевченкової історіософії. Analyzed in the article are the proper names in Taras Shevchenko’s literary works, the place of onomastics material in the poet’s representation of the past is investigated, the defining features of Shevchenko historiosophy are specified by means proper names analysis.